Jorden Rundt har eget køkken med en køkkenfaglig medarbejder ansat, som laver mad til børnene i både vuggestue og børnehave.
Vi tilbyder både morgenmad (til de børn som er her inden 7.30), formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.
Maden bliver lavet fra bunden. Den skal være varieret, velsmagende, indbydende, økologisk og udfordrende nok til at udvikle børnenes madmod og madglæde. Vi har ca. 95 % økologi i vores køkken.
Børnene får ikke sukker i hverdagen hos os, men der kan være særlige lejligheder, hvor vi serverer noget med sukker i - for eksempel pebernødder eller risengrød med kanelsukker til jul, boller med glasur til fastelavn og lagkage til vores årlige fødselsdag.
Det gode måltid
Maden og måltiderne er en vigtig del af dagligdagen i vores hus, og vi bruger måltidet som et pædagogisk redskab. Vi ønsker, at måltidet er et højdepunkt på dagen, hvor børnene får god og sund mad, hygger sig, øver sig i at spise, taler sammen, hjælper hinanden og udvikler deres sociale kompetencer.
Personalet skaber gode og hyggelige rammer for måltiderne ved at være gode rollemodeller ved bordet.
Vi inddrager børnene i hele måltidet, så de udvikler selvhjulpenhed. De hjælper for eksempel både med at dække bord, øse mad op, sende skåle rundt og tage tallerkenerne af bordet igen efter måltidet.